dijous, 27 de novembre del 2014

Actuació de 1r en la presentació de l'exposició "Una terra sostenible"

En una entrada anterior ja us vam explicar l'exposició "Una terra sostenible" que s'ha realitzat a 1r d'ESO dins del Treball per Tasques (25 i 27 de novembre)
Des de música hem col·laborat amb la preparació d'una cançó de benvinguda als nois i noies de 6è per exemplificar musicalment la temàtica de l'activitat. El 1976, el cantant i compositor Roberto Carlos (1941) va popularitzar la cançó "El progreso" en la qual critica com la humanitat maltracta la natura. 

Cal agrair la participació de l'alumnat de 1r com a cor i als solistes de 1r D: Paula, Manuela, Marina, Sarai, Lucía, Maria, Adrià i Manel i aprofito per felicitar-vos per la vostra interpretació. Alguns/es ja esteu fitxats per al grup musical!

    
 


COMENTARIS: tot l'alumnat de 1r heu de fer un comentari en aquesta notícia del bloc de música per tal de donar la vostra opinió personal sobre l'activitat (ho farem a classe i recordeu de posar el vostre nom, cognoms, grup i SOBRETOT que cal escriure correctament). Si no teniu correu gmail, escriviu la vostra opinió com Anònim i poseu el vostre nom al final del comentari.

dimarts, 25 de novembre del 2014

Repassem el llenguatge musical a 1r d'ESO

Amb l'eina 2.0 ExamTime que hem descobert aquests dies, hem preparat un seguit de fitxes (50) per tal de repassar el tema del Llenguatge musical amb l'alumnat de 1r d'ESO.
Esteu preparats? (recordeu de posar-ho a pantalla completa i de barrejar les fitxes)


dilluns, 24 de novembre del 2014

Fitxes per estudiar/recordar el jazz i el blues

Amb la nova eina ExamTime us he preparat un seguit de fitxes per fer una mica de memòria... (recordeu de posar-ho a pantalla completa i de barrejar les targetes)

1. 30 fitxes sobre els antecedents de la música moderna (autors/es, estils i obres bàsiques). Lògicament no cal recordar-ho tot però hi he posat el títol de totes les audicions que hem escoltat a classe.


2. I 30 fitxes més amb les característiques del jazz i d'alguns dels seus precedents (work song, gospel i ragtime):

dilluns, 17 de novembre del 2014

Treballem el jazz i el blues per a l'examen de 3r

Per tal de preparar l'examen de 3r del proper dia 26/N, us deixo uns enllaços a activitats que he preparat els darrers cursos i que hem anat treballant aquestes setmanes a classe. Recordeu que cal fer el JClic sobre el jazz i els dos qüestionaris (teòric i auditiu) del moodle, a més de la fitxa-resum:

1. Un nou Thinglink amb un resum bàsic del blues a partir de la imatge de Robert Johnson:



2. Un Prezi sobre el jazz (que és el que veurem comentat a l'Auditori el 26/02/2015):



3. Una presentació sobre el jazz i el blues amb les característiques bàsiques dels antecendents (work song, gospel,ragtime i blues) i els principals estils de jazz (New Orleans, swing, bop, cool, free i fusion):
4. El JClic sobre El jazz que trobareu al moodle i que hem practicat a la pissarra digital:


5. Un Wix sobre el blues amb alguns models de blues en diferents tons per si t'atreveixes a tocar-ho:


6. La WebQuest sobre El blues (activitat voluntària per fer durant les vacances de Nadal):

diumenge, 9 de novembre del 2014

dimecres, 5 de novembre del 2014

Música per al TxT i el Medi ambient


Els dies 25 (10.35 h) i 27 (9 h) de novembre de 2014, l'alumnat de 1r explicarà als nois i noies de 6è d'Alpicat i del Col·legi Sant Jordi l'exposició Una terra sostenible que han preparat durant aquestes setmanes al Treball per Tasques.
Per tal de rebre l'alumnat d'una manera original, des de l'àrea de música participarem en la preparació d'una cançó de benvinguda que exemplifiqui musicalment la temàtica de l'exposició. Se'ns va proposar adaptar el tema clàssic del 1976 de Roberto Carlos El progreso i l'interpretarem al Poliesportiu amb l'ajuda d'algunes noies del grup musical i amb l'alumnat de 1r d'ESO com a cor acompanyant.
Per tal d'anar-la escoltant i preparant, us deixo dos enllaços:

1. L'enllaç a un dels moltíssims vídeos que hi ha per la xarxa perquè aprengueu la melodia (encara que nosaltres la tocarem amb guitarra i amb un estil més pop per actualitzar-la una mica):



2. I un document compartit on podeu aprendre la lletra d'aquest tema: Roberto Carlos - El progreso