dimecres, 19 d’octubre del 2016

Gimcana "Lleida i Enric Granados " (2)

El dimarts 18 d'octubre finalment vam fer la Gimcana musical per la ciutat "Lleida i Enric Granados" amb l'alumnat de l'optativa de 4t d'ESO i, en línies generals, podem dir que l'experiència va ser un èxit!
A les 10 h puntuals vam desplaçar-nos cap al rectorat de la UdL a la Rbla d'Aragó, centre de control de la gimcana, i vam distribuir els grups pels diversos espais. Durant unes 4 hores aproximadament l'alumnat va anar desenvolupant les activitats previstes, tot a través dels telèfons mòbils i en connexió online permanent amb nosaltres!

Foto final de grup i exemple d'algunes de les activitats:




Diversos moments de la Gimcana i arribada al punt de control!



Prèviament a la gimcana vam instal·lar a l'institut l'exposició didàctica sobre Enric Granados:



Aquest conjunt de material didàctic (EXPOSICIÓ, CACERA DEL TRESOR i GIMCANA) és la nostra petita aportació als actes del centenari de la mort d'Enric Granados. Com a docents, amb el Lluís Herrera teníem clar que al marge dels concerts i altres actes institucionals, era necessari també donar a conèixer aquest músic extraordinari als nostres infants i adolescents. És un treball fet amb molta dedicació i il·lusió. Esperem que us agradi i, sobretot, que sigui útil. El personatge i, sobretot, la seva música s'ho mereixen.

http://gimcanaenricgranados.weebly.com/    http://sesegria.cat/recursos/enric-granados-un-m%C3%BAsic-universal-0    http://caceratresorenricgranados.weebly.com/
  Ramon Llanes


PD. I finalment, gràcies al company Xavier Jauset per la seva col·laboració i moltes gràcies també a l'Arxiu Municipal de Lleida, a l'Auditori i a l'IEI per la seva predisposició.
També agraïm als mitjans de comunicació locals, tant el Segre, Lleida TV  (veure informatiu del dia 18 del minut 12.20 al 14) com La Mañana per la seva sensibilitat. Aquí en deixo una mostra:



 A continuació podeu llegir alguns comentaris de l'alumnat sobre aquesta iniciativa:

8 comentaris:

  1. Aquesta excurcio ens ha agradat moltissim, es molt divertida, ens ha unit mes com a amigues, ens hem estressat juntes i rigut.Ens hem perdut i fet moltes fotos, es una excurcio que agradaria a tothom, doneu confiança als alumnes i aixo ho agraïm moltissim, sense dubte repetiriem.
    Carla Hurtado i Alba Esquerda.

    ResponElimina
  2. La gimncana va ser bastant entretinguda ya que teniem que trobar els carrers per la nostra conta, l'unic que ens va costar mes va ser lo de fer les entrevistes ja que les persones no ens contestaven. També ens va servir per coneixer millor Lleida ja que no ens la coneixiem molt.

    Aarón Abella i Alex Rodriguez.

    ResponElimina
  3. La gimcana ha estat molt interesant i divertida, hem aprés més sobre Enric Granados i Ricard Viñes, tambe em conegut carres i edificis que no coneixiem. Estarie be fer-ni un o dos per trimestre. També ens a sorprés que gran part de la gent de lleida no coneix a un gran autor lleidatà com enric granados i ricard viñes. Jordi Colell, Ruben villada

    ResponElimina
  4. Julia Ranera i Montse Montañés
    Ens ha agradat molt, ens va donar temps de fer totes les activitats. Totes les activitats les vam trobar molt interesant, i divertides. Excepte la de l’entrevista, ja que la major part de la gent ens va dir que arribava tard a treballar, o altres excuses. I vam tenir que anar a casa la padrina la Montse.
    Es nota que la gimcana esta molt curada, i treballada. Hem descobert coses de Enric Granados, i nous llocs de Lleida que no sabíem que tenien valor històric.

    ResponElimina
  5. Mireia Duaigües i Clàudia Coiduras

    Aquesta activitat l'hem trobat molt divertida i motivadora per la gent de la nostra edat. Pensem que està molt bé que hi hagi un professor que utilitzi les eines de l'actualitat com els aparells móbils, ja que motiva molt més que seguir un llibre i fer exercicis a mà.
    En aquesta activitat hem aprés coses d'Enric Granados, Ricard Viñes, Pau Casals... la veritat és que ens ha fet crèixer culturalment en el món dels músics de la nostra terra. També hem conegut racons de la nostra ciutat que no coneixeiem o monuments que mai ens havíem fixat en ells.
    Recomanem al 100% aquesta activitat, i animem a que es repeteixi el curs que vinent.
    Moltes gràcies al Ramon Llanes per fer activitats tant motivadores, divertides i culturals!

    ResponElimina
  6. Marta López i Jana Oliver
    A nosaltres ens va agradar molt l'activitat perquè totes les proves a realitzar eren molt entretingudes i interessants, i a part hem après molt sobre la nostra ciutat i la història de Granados que conté. En el nostre cas,hagués sigut necessari una mica més de temps, però va ser a causa de que el grup era de quatre membres,i això va fer retardar el equip. Es una activitat molt productiva, ja que es divertida i a la vegada aprens molt.

    Una cosa que ens va impressionar força, es la manera que té la gent en general de tractar als joves; despectivament i amb molt desinterès per tot el que els hi diem, però per sort a l'hora de fer les enquestes vam coincidir amb gent força amable i simpàtica, amb alguna excepció.

    ResponElimina
  7. La gimcana ens va agradar força. Ens vam perdre una mica però despres vam agafar el ritme. vam notar que la gent no sap gran cosa sobre el compositor lleidatà. Ens va soptar molt el fet de que una ciutadana ens digues que Enric Granados va morir ofegat al Titanic, segurament es devia fer un embolic perquè tenia presa...

    ERIC REPRESA, GERARD SUMALLA.

    ResponElimina
  8. A mibla gimcana em va agradar moltissim perque vaig poder coneixer i apendre noves coses sobre Enric Granados I Ricard Vinyes .No em va agradar gaire com la gent del carrer en tractava als joves.M'agradaria que de cara el curs Vinent aquesta gimcana es tornes a repetir.

    Andrea Pallàs

    ResponElimina