diumenge, 4 de març del 2018

IV Jornada d'Educació Musical (i 2)

El dissabte dia 3 de març de 2018 s'ha celebrat la IV Jornada d'Educació Musical a Lleida, organitzada pel Seminari de professors/es de música i coordinada per la Montserrat Raïmat, la Cristina Mestre i el Lluís Herrera (enhorabona per la feina feta!). El matí es va distribuir en tres blocs:

a) De 9 a 10 va tenir lloc la cloenda educativa de l'Any Granados amb una mostra de treballs que s'han realitzat a les escoles i instituts de la ciutat sobre aquesta figura. L'Aina Comella i la Marina Aubets, en representació de l'INS Manuel de Montsuar, van explicar breument la Gimcana sobre Enric Granados que vam fer amb l'alumnat de l'optativa de música de 4t d'ESO. Ho van fer molt bé! Aquesta va ser la seva exposició:

 


b) De 10 a 11 h es van desenvolupar tres interessants tallers de forma simultània:
1. Taller: Tecnologia i creativitat a l'aula de música a càrrec d'Eduard Masdeu  
2. Taller: Creativtat: principi o final? a càrrec de Josep Manuel Vega
3. I un divertit taller de com elaborar els Dolços Granados a càrrec de Manel Fernández del Gremi de Pastissers. Boníssims!
c) I, de les 12 a les 14 h la Ma. Jesús Camino va desenvolupar una fantàstica xerrada: Recursos per a la creativitat musical mitjançant el treball amb les TIC i eines 2.0 en la qual ens va mostrar estratègies per integrar les noves tecnologies a l'aula de Música.
Finalment, també destacar la bona tasca de la Montse Arnau com a conductora de l'acte, les emotives interpretacions musicals i a l'original performance teatral que recreava la trobada entre Viñes i Granados a París! Esperem que algunes de les idees, propostes, eines, materials etc... de la trobada incentivin i millorin la creativitat a les nostres aules de música!
Ramon Llanes

P.D. Ha estat un veritable plaer tenir la Ma.Jesús a Lleida. Tots els docents de música li tenim un agraïment especial pel seu talent i la seva generositat a l'hora de crear i compartir recursos, la majoria propis. Ella sempre ha anat un pas per davant i gràcies als seus extraordinaris blogs (amb milions de visites!) la nostra feina és una mica més fàcil.
Amb els companys/es del seminari i amigues com l'Adelaida Ibáñez o l'Anna Pitach, hem pogut gaudir dels seus coneixements i de la seva companyia i simpatia. Fins una altra ocasió!
¡Nos vemos por la red!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada